Teambuilding

Samenwerken en reflecteren op zeiltjalk ‘Wassende Maan’

Hoe komt het dat een team dat stuk voor stuk uit briljante personen bestaat niet of nauwelijks uit de verf komt?
Als u beter naar de rol van ieder teamlid kijkt, blijkt het echter helemaal niet zo vreemd zijn dat een willekeurig team meer resultaat boekt dan het ‘dreamteam’.

Een succesvol team bestaat uit spelers die weten waar de andere spelers staan en wie ze de bal het beste kunnen toespelen.

Een team is niet een willekeurig stel mensen met verschillende taken, maar een groep mensen met ieder een eigen rol die voor de andere teamleden duidelijk is.
Teamleden zoeken bepaalde rollen op en functioneren optimaal in de rol die hen van nature het beste ligt.
Aan boord van de zeiltjalk “Wassende Maan”, krijgen teams de mogelijkheid om te ontdekken welke rollen de deelnemers in een samenwerking nemen, welke kwaliteiten bij deze rollen horen en om daarmee te experimenteren.
In dit programma wordt gebruik gemaakt van het model ontwikkeld door Meredith Belbin. Dit model maakt het mogelijk om op een positieve en veilige manier de interactie tussen personen bespreekbaar te maken.

Vaar mee en ervaar waar een frisse blik ofwel ‘anders denken en doen’ toe kan leiden. Door samen een schip te zeilen leer je meer over jezelf en over elkaar. Daarmee is het een leuke en effectieve manier om als team een stap verder te komen. Zie hoe het water opspat, voel de wind in je haren en de zon in je gezicht. Geniet en laat je in deze ongewone, andere omgeving uitdagen om buiten de gebaande paden te treden. 

Info Tjalk “Wassende Maan”